07-25-2012 10:35 – rediger 07-31-2012 08:38 PM.

07-25-2012 10:35 – rediger 07-31-2012 08:38 PM.

256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

For denne uken kjorte min quad core M6500 pa en 256 GB RealSSD C300 som den eneste stasjonen. Pa jakt etter det ideelle oppsettet for en SQL-arbeidshorse (dvs. separate spindler for operativsystemene, data og loggfiler), kjopte jeg en 512 GB m4 2,5-tommers SSD og den nylig utgitte 256 GB m4 mSATA SSD. Min plan var a klone systembildet fra C300 til mSATA, og bruk deretter mSATA som oppstartbar OS-stasjon, 512GB m4 som datastasjon og den eldre 256GB C300 som loggstasjonen. Jeg kjorer den nyeste A09 firmware for M6500 bios.

Jeg mottok stasjonene mandag ettermiddag, og her er det jeg har bestemt etter mange, mange timers kamp for a fa det oppsettet operativt:

– mSATA SSD-stasjonen fungerer bare nar SATA-drift er satt til RAID i BIOS. Nar det er satt til AHCI, vil systemet ikke legge ut og sier alltid «Minicard SSD Failure» nar m4 mSATA-stasjonen er installert. BEWARE – i AHCI-modus, hvis du fjerner alle 2,5 «SATA-stasjonene og bare lar mSATA v re, enten fysisk eller til og med bare fra oppstartssekvensen i BIOS, vil du ikke kunne komme tilbake til BIOS uten a enten trekke CMOS-batteri eller montere mSATA-stasjonen pa en adapter slik at du kan koble den til en av de 2,5 «-boyene.

– Med SATA-operasjon satt til RAID, vil systemet ikke presentere mSATA som en oppstartbar stasjon nar begge 2,5-punktene er opptatt. Jeg bekreftet at minst en annen person har opplevd dette problemet ogsa i *** Rediger for a fjerne Crucial konkurrent ***

– Med SATA-operasjon satt til RAID, virker systemet AWESOME hvis du bare har en 2,5-tommers bevegelse. Jeg mistenker at det ogsa kan fungere hvis begge buene var opptatt og SATA-stasjonene ble konfigurert som en enkelt RAID 0/1-stasjon. Ikke prov dette fordi det ikke var i samsvar med onsket sluttstatus, og fordi jeg hadde eksisterende datafiler pa 512GB 2,5-tommers stasjonen som jeg ikke ville miste.

Sa er historiens moral. for M6500, ikke forvent a fa 3 viktige SSD-stasjoner oppe og kjorer som separate, ikke-RAID-stasjoner. Hvis noen har klart a fa dette til a virke, vennligst EMAIL ME ASAP. Hvis du vil at operativsystemet skal kjores pa mSATA, og bruk din eksisterende SSD eller spinnstasjon som en sekund r harddisk, ga GA TIL DET. Det er oppsettet jeg bruker akkurat na, mens jeg RMA m4 mSATA tilbake til Crucial, og den eneste mSATA SSD som jeg har funnet bevis, vil faktisk fungere i MHH0000 i AHCI-modus med begge 2,5 «-boyene okkupert (se denne lenken for detaljer ).

Na, videre til l rdommene. Hvis du planlegger a klone systemstasjonen, og / eller bytte SATA-operasjonen fra RAID til AHCI eller visum-versa, her er noen lenker jeg tror du finner verdifulle:

– Jeg ville ikke bry meg med noen av de «beste gratisdisplayavbildning / kloning-programmene» som DriveImageXML, Clonezilla, Macrium, etc. Jeg forsokte a bruke DriveImageXML til a gjore en disk-til-disk-klone av min kjorer systemstasjon, og det tok over 2 timer og resulterte i en CHKDSK av den nye stasjonen ved forste oppstart og deretter mye filkorrupsjon i operativsystemet. I stedet folg instruksjonene her – Hvordan bildet og erstatt en harddisk for et Server 2008-system – og bruk GParted Live CD til a kopiere og konfigurere partisjoner. GParted er min nye beste venn – Det kopierte min.

100 GB systempartisjon til den nye mSATA m4-stasjonen pa under 8 minutter. Den stotter til LInux og gir deg full tilgang til a gjore alt du vil gjore med stasjoner og partisjoner. Ratt.

– Du ser det i innlegget som er referert ovenfor, men det er verdt a si her ogsa. Forvent ikke at den nye stasjonen bare starter opp etter at du har kopiert bildet til det. Den nye partisjonen ma ha sitt startflagg satt, og i hvert fall i mitt tilfelle for mitt Server 2008 R2-system ma du starte opp pa OS installasjons-CDen og utfore en reparasjon pa partisjonen for a fa hovedoppstartsposten alle sortert. Sorg for at du fjerner den gamle systemstasjonen dersom noe gar galt, og den nye stasjonen skal starte opp og fungere bra.

– Hvis du finner deg selv nodt til a bytte fra AHCI til RAID, eller omvendt, ikke bekymre deg! Jeg har slatt systemet mitt frem og tilbake omtrent 20 ganger siden mandag med absolutt ingen darlig effekt pa stasjonene eller dataene mine. Nokkelen er a sorge for at du har de nyeste Intel-driverne installert for bade RAID og AHCI, og sa aktiver alle driverne som trengs for begge modusene i registret. Nar det er gjort, kan du bytte frem og tilbake til ditt hjerte innhold uten a fa noen BSOD-feil. Hver gang du bytter, installerer operativsystemet de riktige driverne, ber om en omstart, og det er det. Henvisning til dette Microsoft KB – Endre SATA-operasjon – Ikke glem ATAPI – for registernoklene (Msahci, IastorV og atapi) og denne linken for a laste ned og installere de nyeste Intel-driverne – Intel Rapid Storage Technology (kun drivere).

– Du finner ogsa mange innlegg om hvordan AHCI er bedre og raskere enn RAID, og hvordan TRIM bare fungerer i AHCI-modus. I hvert fall for M6500, det er hogwash. Jeg kjorte CrystalDiskMark-hastighetstester pa begge mine 2,5-tommers stasjoner i begge modi og sa ingen merkbar forskjell i ytelse. I forhold til TRIM, er den aktivert i begge modusene. Hvis noe, reduserer AHCI-modus bare dine alternativer. siden den er propriet r til M6500s kontrollerprodusent, stotter det tydeligvis bare et begrenset utvalg av mSATA SSD-stasjoner, og 256GB m4 mSATA ser ikke ut til a v re en av dem (dermed «Minicard SSD Failure» -meldingen pa post nar stasjonen er installert i AHCI-modus).

Vel, det er alt jeg kan tenke pa. Her er et skudd pa undersiden av M6500 med alle tre stasjonene installert. Det er synd at jeg ikke kunne fa det til a lope pa denne maten. Kanskje vil Dell komme ut med ny BIOS-firmware snart som enten stotter m4 mSATA i AHCI-modus eller gjenkjenner den i RAID med begge 2,5-biters okkupert.

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

07-28-2012 09:33.

07-28-2012 09:33.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

07-28-2012 09:53.

07-28-2012 09:53.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

07-28-2012 01:50.

07-28-2012 01:50.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

SATA er i RAID-modus. Jeg har samme feil som deg nar du bytter til AHCI. Feilmeldingen er: «Minicard SSD-feil. Ingen oppstartsenhet tilgjengelig – intern harddisk. Ingen oppstartsenhet tilgjengelig – andre interne harddisk. Ingen oppstartbare enheter.

Jeg testet med BIOS A7 og A9.

Og i RAID-modus kan jeg ikke velge Minicard som en mulig oppstartsenhet. Jeg kommer ikke til a fjerne den andre HDD-en. Jeg trenger det 2x 500 GB.

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

07-29-2012 05:10.

07-29-2012 05:10.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

07-30-2012 10:25 PM – sist redigert den 07-31-2012 01:56 av Crucial_Junket.

07-30-2012 10:25 PM – sist redigert den 07-31-2012 01:56 av Crucial_Junket.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Vel, fyren i det innlegget bruker et annet mSATA-kort. Kortet han bruker ma fungere med Intel-kontrolleren i AHCI-modus. Dessverre har kortet ikke ytelsen til dette m4-kortet, og det er enda dyrere. Jeg ser pa 256 GB-stasjonen fra *** Rediger for a fjerne Crucial konkurrent *** for oyeblikket. Jeg ringer inn i deres teknologiske linje for a finne ut om de vet sikkert om det vil fungere med M6500 i AHCI-modus.

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

07-31-2012 09:56.

07-31-2012 09:56.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Jeg beklager a hore at du har problemer med SSD-stasjonene dine.

Jeg tror problemet ble opprettet nar du aktiverte bade RAID- og AHCI-drivere i registret. Windows har muligens problemer nar du kobler en tredje stasjon pa grunn av dette. Hvis du klonet 2,5 «til mSATA SSD, er det mulig at RAID-konfigurasjonen ikke ser den som den leter etter 2,5» SATA-porter.

Dette ville forklare hvorfor i AHCI ikke ser masteroppstartsposten.

Jeg foreslar at du installerer C300- og M4 2.5-stasjonene i AHCI-modus og deretter fjerner RAID-funksjonene fra registeret. Deretter klone den onskede oppstartsdriften til mSATA og installer og oppstart. Pa det tidspunktet konfigurerer du sekund re stasjoner.

En annen mulig forklaring er at hans mSATA-port ikke er aktivert. Jeg har sett dette pa andre systemer, der en mSATA-port er tilgjengelig, men ikke aktivert (vanligvis en annen WIFI-port), sa ma du aktivere den.

Vi onsker din tilbakemelding! Legg inn i forslaget.

Hjalp en bruker deg med? Si takk ved a gi Kudos!

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

07-31-2012 08:32.

07-31-2012 08:32.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Takk for forslagene. Siden jeg var i RAID for du installerte mSATA-stasjonen, provde jeg det aldri uten at RAID-driverne ble aktivert i registret. Dessverre, a bytte BIOS til AHCI og deaktivere RAID i registret, ble ikke kvitt «Minicard SSD Failure» -feilen.

Det forste jeg gjorde var a avinstallere Rapid Storage Technology-programvaren, som ogsa avinstallerte Intel AHCI-driveren. Sa gikk jeg inn i registret og satt HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ services \ iaStorV \ Start til «3» (deaktivert). Deretter slar du av og bruker et mSATA til 2,5 «adapterkort, installerte jeg mSATA-stasjonen i den prim re 2,5-tommers bay og bytte SATA-drift til AHCI i BIOS. Med det oppsettet (mSATA + -adapter i den prim re 2,5-tommers bay, nye m4 512GB i sekund ret), starter systemet til Windows og standard MS AHCI-drivere er installert. Etter en omstart (kreves av driveraktivering), drev jeg ned og flyttet mSATA-stasjonen tilbake til FCM-sporet, startet opp den og fikk «Minicard SSD Failure».

Deretter flyttet jeg mSATA tilbake til 2,5-tommers bay og installerte Intel AHCI-driveren. Etter en ny omstart ser jeg «Intel (R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller» i Enhetsbehandling, og alt ser bra ut. Sla av, flytt mSATA tilbake til FCM-sporet, start opp og igjen, «Miincard SSD Failure».

Sa, med iaStorV (RAID) driveren deaktivert, far jeg fortsatt feilen «Minicard SSD Failure» med bade MS og Intel AHCI driver installert.

Her er sporsmalet mitt – gjor disse driverne uansett om feilen oppstar for systempostene til BIOS? Nar jeg far feilen, hvis jeg trykker pa F2 for a ga inn i Setup, viser BIOS for Minicard SSD. Men i RAID-modus ser den mSATA-stasjonen i FCM-sporet uten problemer (men vil ikke starte opp hvis begge 2,5-stasjonene er installert). Dette virker som et Dell BIOS-firmwareproblem til meg. forsterkes av at A02-firmware (na 4 versjoner gamle) sier «Lagt til stotte for Minicard SSD» under Fixes and Enhancements. Men jeg vil gjerne det hvis noen kunne svare pa disse sporsmalene definitivt!

Med hensyn til min mSATA-port ikke aktivert. Jeg tror det ma v re siden mSATA SSD fungerer fint i FCM-sporet med RAID-aktivert.

Jeg vil virkelig, virkelig liker a fa dette til a fungere. Gi meg beskjed hvis du (eller noen andre) har noen ideer om hvordan du adresserer enten «Minicard SSD Failure» -feilen i AHCI-modus eller at systemet ikke starter opp til mSATA i RAID med begge 2,5-bitene okkupert.

Et siste notat – min mSATA har en helt gyldig MBR pa den. Jeg brukte EasyBCD til a kopiere hovedstartoppforingen fra 100 MB partisjonen pa min gamle C-stasjon til den prim re partisjonen. Deretter brukte jeg GParted til a klone den fullt oppstartbare prim rpartisjonen til mSATA-stasjonen. Jeg vet det fungerer fordi det stotter Windows bare bra sa lenge jeg unngar de 2 konfigurasjonene som er nevnt ovenfor.

Takk for hjelpen du kan gi!

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

08-20-2012 06:54.

08-20-2012 06:54.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Jeg vil ogsa sette opp samme konfigurasjon: mSata + 2 HDD (og hvorfor ikke en tredje HDD i optisk bukt)

Jeg er interessert i a bytte denne viktige m4 mSata 256GB, men apenbart vil jeg ikke for jeg ser en losning her.

Haper du vil finne ut hva som er galt.

Marker som ny bokmerke Abonner Abonner pa RSS-feed Permalink Skriv ut Email til en venn Rapporter misbruk.

08-27-2012 05:30.

08-27-2012 05:30.

Re: 256GB m4 mSATA SSD Fungerer i M6500 (. SORT OF)

Dessverre snublet jeg pa denne traden etter at jeg kjopte m4 mSata 256GB.

m6500 BIOS er A09.

Kjorer fint i AHCI med en m4 512GB 2,5 «i spor 1 annen HDD 500GB i spor 2 og en mSata 120GB av et annet selskap.

A sette m4 mSata i min m6500 gir meg «Minicard SSD-feil» ved systemstart.